Pogácsa a Előételek kategóriában
Az élesztőt kevés langyos tejben cukorral megszórva megfuttatjuk.
Egyik variáns: a lisztet, a tejet, az élesztőt, a Ramát, és az ízlés szerinti mennyiségű sót kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk kb 1 órán keresztül. Lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, a tetejét először sós vízzel átkenjük, majd megszórjuk amivel szeretnénk. 200-220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.
Másik variáns: a lisztet, a tejet, az élesztőt, és az ízlés szerinti mennyiségű sót kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk kb 1 órán keresztül. Lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, és hajtogatásos módszerrel készítjük el úgy, hogy a Ramát három részre osztjuk, és egy-egy hajtogatás alkalmával a Rama egy-egy harmadát belekenjük. A hajtogatások között kb fél óra teljen el. Ha elkészült, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét először sós vízzel átkenjük, majd megszórjuk amivel szeretnénk. 200-220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. A tej mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől és attól, hogy melyik módszer szerint készítjük. A hajtogatásos pogácsához több tej kell. Akkor jó a nyers tészta állaga, ha jó lágy.