Feltöltve:

Plov (Üzbég rizses húsos egytálétel)

timer 175
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa1 kilogramm
vöröshagyma1 darab
petrezselyemzöld2 csokor
Knorr Házias Marhahús Levesalap2 darab
boróka bogyó10 mag
marhahús1 kilogramm
napraforgó olaj3 evőkanál
római kömény1 teáskanál
kurkuma1 teáskanál
kerekszemű rizs800 gramm
egész fokhagyma1 darab

Plov (Üzbég rizses húsos egytálétel) a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Vágjuk a húst kockára. Pucoljuk meg és vágjuk a hagymát apróra.

2. lépés

Hevítsünk olajat egy széles aljú lábosban. Pirítsuk rajta meg a húst 8-10 percig. Majd adjuk hozzá a hagymát. Pároljuk, pirítsuk együtt a húst a hagymával. Adjuk hozzá az egyik marhahús levesalapot. Időnként öntsünk hozzá egy kis vizet, ha már elfőtte a levét. Adjuk hozzá a kicsit megnyomkodott boróka bogyókat. Pároljuk így tovább kb. 45 percig, mikor már kicsit puhult a hús (az állat korától és a húsrésztől függően ez az idő változhat).

3. lépés

Közben pucoljuk meg a sárgarépát és vágjuk vékonyabb hasábokra. Amikor a hús már puhult, adjuk hozzá. Ne keverjük össze, inkább hagyjuk meg külön rétegben. Adjuk hozzá a római köményt. Fedjük le újra és közepes lángon pároljuk tovább kb. 25-30 percig.

4. lépés

Közben mossuk át legalább háromszor a rizst, addig, amikor már tiszta víz folyik le róla. Adjuk hozzá a húshoz és a répához, de ne keverjük el, hanem hagyjuk meg a rétegeket. A fokhagymát kicsit nyissuk szét és tegyük a rizs közepébe úgy, hogy az fedje el a hagymát.

5. lépés

A másik marhahúsleves alapot oldjuk fel fél liter forró vízben és öntsük az ételhez. Szórjuk meg a kurkumával a rizst. Főzzük így kb. 5 percet, mikor a víz jó részét már fölvette a rizs.

6. lépés

Ezután a lábos szélei felül egy lapos fakanál segítségével húzzuk fölfelé a rizst a tál közepe felé úgy, hogy egy kupola formát kapjunk. Ezt szépen simítsuk el, lapogassuk le egy kicsit és lefedve főzzük tovább kis lángon kb. 15 percet. Ezután zárjuk el a gázt és hagyjuk tovább lefedve még kb. 5 percet, hogy bent a gőzben tovább puhuljon az étel.

7. lépés

Ezután öntsük ki egy nagy tálra az egészet, rendezgessük el ízlésesen az összetevőket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg friss petrezselyemzölddel a tetejét. Aki igazán autentikusan szeretné, az próbálja ki koriander zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem