Feltöltve:

Pljeskavica

timer 50
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

marhanyak50 dekagramm
sertés lapocka30 dekagramm
bárány lapocka20 dekagramm
fej vöröshagyma1 darab
őrölt bors2 teáskanál
szódabikarbóna2 teáskanál
citromlé1 evőkanál
Knorr Marhahúsleves-kocka3 darab
fokhagyma4 dekagramm
1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Forraljunk fel kb. 2 dl vizet és oldjuk fel benne a marhahúsleves kockákat, hagyjuk kihűlni.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A hagymát vágjuk vékony szeletekre, a húst csíkokra. Keverjük össze, daráljuk le kétszer a húsdarálón.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A szódabikarbónát keverjük el a citromlével, és keverjük a húshoz.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Lassan adagolva, folyamatosan keverve, adagoljuk a marha alaplevet a húshoz. Folyamatosan keverjük, míg a teljes mennyiséget felveszi a hús (legalább 12-15 perc).

    Lefóliázva, hűtőben pihentessük legalább 1 éjszakán keresztül.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A zúzott fokhagymát keverjük el 1 dl forró vízzel és 1 tk sóval. Hagyjuk kihűlni, majd letakarva hűtőben hagyjuk állni legalább 1 éjszakán keresztül.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Szűrjük le a fokhagymát és a felfogott levet keverjük a húshoz. Keverjük legalább 5 percen keresztül.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    Olajos kézzel formáljunk 8 nagyobb húsgombócot, majd lapítsuk ki vékony, szűk 1 cm lapos korongokra.

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    Grillezzük oldalanként 3-4 percen keresztül. Tálaljuk lilahagymával, ajvárral, lepénykenyérrel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Pljeskavica

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 2