Pizzaszív
Pizzaszív
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 200 gramm
  • Só - 1 csipetnyi
  • szárított élesztő - 2 teáskanál
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • Hagyma - 1 darab
  • Fokhagyma - 1 gerezd
  • konzerv aprított paradicsom - 1 darab
  • Knorr olasz fűszertitok alap​ - evőkanál
  • Cukor - teáskanál
  • színes paradicsom (sárga, narancssárga, piros, vörös) ​ - 250 gramm
  • mozzarella - 125 gramm
  • friss bazsalikom - 4 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Tegye egy tálba a lisztet, a sót, az élesztőt, 1 evőkanálnyi olívaolajat és 100 ml vizet. A könnyebb és gyorsabb munka érdekáben használjon keverőgépet, hogy sima tésztát kapjon. Fedje le a tésztát és hagyja kelni 30-45 percig, vagy amíg a kétszeresére nő.
  2. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát és a fokhagymát. 1 evőkanálnyi forró olívaolajban süsse ki őket. Adja hozzá a paradicsomokat, a Knorr olasz fűszertitok alapot és a cukrot. Fedje le és alacsony lángon hagyja lassan főni 20 percig. Fűszerezze a paradicsomszószt borssal. Ha elkészült hagyja kicsit kihűlni a szószt.
  3. Gyúrja át megint a tésztát a kezével enyhén lisztes munkafelületen. Ossza a tésztát 2 részre. Mindkét adagot olyan vékonyra nyújtsa, amilyenre csak tudja és formázzon belőlük szívet. Tegye a tésztát 2 sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. Szeletelje fel a paradicsomokat és a mozzarellát. Oszlassa el a paradicsomszószt a két pizzatésztaalapon. Fedje le őket paradicsom- és mozzarellaszeletekkel. 220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a pizzát 15-18 percig .Tálalja bazsalikommal megszórva.

Sütéshez