Liszt | 200 gramm |
---|---|
Só | 1 csipetnyi |
szárított élesztő | 2 teáskanál |
olívaolaj | 2 evőkanál |
Hagyma | 1 darab |
Fokhagyma | 1 gerezd |
konzerv aprított paradicsom | 1 darab |
Knorr olasz fűszertitok alap | evőkanál |
Cukor | teáskanál |
színes paradicsom (sárga, narancssárga, piros, vörös) | 250 gramm |
mozzarella | 125 gramm |
friss bazsalikom | 4 csipetnyi |
Sütési idő | 18 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 220 ° |
Pizzaszív a Főételek kategóriában
Tegye egy tálba a lisztet, a sót, az élesztőt, 1 evőkanálnyi olívaolajat és 100 ml vizet. A könnyebb és gyorsabb munka érdekáben használjon keverőgépet, hogy sima tésztát kapjon. Fedje le a tésztát és hagyja kelni 30-45 percig, vagy amíg a kétszeresére nő.
Hámozza meg és vágja apróra a hagymát és a fokhagymát. 1 evőkanálnyi forró olívaolajban süsse ki őket. Adja hozzá a paradicsomokat, a Knorr olasz fűszertitok alapot és a cukrot. Fedje le és alacsony lángon hagyja lassan főni 20 percig. Fűszerezze a paradicsomszószt borssal. Ha elkészült hagyja kicsit kihűlni a szószt.
Gyúrja át megint a tésztát a kezével enyhén lisztes munkafelületen. Ossza a tésztát 2 részre. Mindkét adagot olyan vékonyra nyújtsa, amilyenre csak tudja és formázzon belőlük szívet. Tegye a tésztát 2 sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Szeletelje fel a paradicsomokat és a mozzarellát. Oszlassa el a paradicsomszószt a két pizzatésztaalapon. Fedje le őket paradicsom- és mozzarellaszeletekkel. 220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a pizzát 15-18 percig .Tálalja bazsalikommal megszórva.