Pizzás tallér
Pizzás tallér
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 500 gramm
  • trappista sajt - 100 gramm
  • friss élesztő - 30 gramm
  • tej - 100 milliliter
  • kristálycukor - 1 teáskanál
  • tejföl - 150 milliliter
  • Ráma - 100 gramm
  • tojás - 2 darab
  • só - 1 evőkanál

Tetejére

  • pizzakrém - 1 darab
  • pizza fűszerkeverék - 1 kevés
  • házi ketchup - 1 kevés
  • trappista sajt - 150 gramm

Elkészítés:

  1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót,Ramát, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojássárgát. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.
  2. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1.5-2 cm vastagra, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat.
  3. Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak. A sütőt kapcsoljuk 190 C-ra.
  4. A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchuppal, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
  5. Tegyük a sütőbe, 190 C-on süssük 20-25 percig. Melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes és puha omlós.