Feltöltve:

Pizzás tallér

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tetejére

pizzakrém1 darab
pizza fűszerkeverék1 kevés
házi ketchup1 kevés
trappista sajt150 gramm

-

liszt500 gramm
trappista sajt100 gramm
friss élesztő30 gramm
tej100 milliliter
kristálycukor1 teáskanál
tejföl150 milliliter
Ráma100 gramm
tojás2 darab
1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót,Ramát, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojássárgát. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.

  2. 2. lépés

    A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1.5-2 cm vastagra, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat.

  3. 3. lépés

    Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak. A sütőt kapcsoljuk 190 C-ra.

  4. 4. lépés

    A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchuppal, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.

  5. 5. lépés

    Tegyük a sütőbe, 190 C-on süssük 20-25 percig. Melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes és puha omlós.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem