Pizzás csiga
Pizzás csiga
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • étolaj - 2 evőkanál
  • tojássárgája - 1 darab
  • olvasztott Rama - 4 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • só - 1 csapott evőkanál
  • cukor - 1 kávéskanál
  • víz - 1.5 dl
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • pizzakrém - 1 darab
  • sonka - 1 darab
  • sajt - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsolom, hozzáadok 1 kk cukrot. A lisztet átszitálom, közepébe mélyedést csinálok, beleöntöm a vízbe morzsolt élesztőt, rászórok egy kis lisztet, és 10 percig kelesztem. A tészta többi hozzávalóival jól dagasztható tésztává gyúrom, (én a Ramát mikróban megolvasztom, úgy dolgozom bele). 30 percig kelesztem. Lisztezett deszkán kinyújtom, kb 40x40 cm-re, megkenem a pizzakrémmel, megszórom az apró kockára vágott sonkával, és a reszelt sajttal. Feltekerem, majd 2-3 cm-es darabokra vágom. Berakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megkenem az olvasztott Ramával, majd újabb 30 percig kelesztem. Amíg kel, a tojássárgáját étolajjal kikeverem, és 220 fokra előmelegítem a sütőt. A tojással megkent csigákat kb 20 perc alatt készre sütöm. Nagyon könnyű a tészta, nem szárad ki.