Feltöltve:

Pizzás csiga

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

étolaj2 evőkanál
tojássárgája1 darab
olvasztott Rama4 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tojás2 darab
1 csapott evőkanál
cukor1 kávéskanál
víz1.5 dl
élesztő2.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
pizzakrém1 darab
sonka1 darab
sajt1 darab

Pizzás csiga a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsolom, hozzáadok 1 kk cukrot. A lisztet átszitálom, közepébe mélyedést csinálok, beleöntöm a vízbe morzsolt élesztőt, rászórok egy kis lisztet, és 10 percig kelesztem. A tészta többi hozzávalóival jól dagasztható tésztává gyúrom, (én a Ramát mikróban megolvasztom, úgy dolgozom bele). 30 percig kelesztem. Lisztezett deszkán kinyújtom, kb 40x40 cm-re, megkenem a pizzakrémmel, megszórom az apró kockára vágott sonkával, és a reszelt sajttal. Feltekerem, majd 2-3 cm-es darabokra vágom. Berakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megkenem az olvasztott Ramával, majd újabb 30 percig kelesztem. Amíg kel, a tojássárgáját étolajjal kikeverem, és 220 fokra előmelegítem a sütőt. A tojással megkent csigákat kb 20 perc alatt készre sütöm. Nagyon könnyű a tészta, nem szárad ki.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem