Pizzás sarkok
Pizzás sarkok
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person7 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • olaj - dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • Globus Ketchup - 1 dl
  • élesztő - 2 dekagramm
  • pizza fűszer só - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, de nem forró tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojás sárgáját, az olajat, a margarint, a sót, a pizza fűszer sót, és alaposan kidagasztjuk.
  2. Akkor jó, ha már a tészta nem csak az edény faláról válik le, hanem a kezünkről is.
  3. Egy konyharuhával letakarva, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Megkenjük a ketchuppal.
  6. Ráreszeljük a sajtot.
  7. Feltekerjük, mint a bejglit. Háromszög alakú sarok darabokat vágunk le belőle.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Lekenjük a tetejüket tejjel.
  9. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.