Pizzás perec a Előételek kategóriában
A lisztbe elkeverjük a szárított élesztőt, a cukrot és a sót. Majd belekeverjük a nedves hozzávalókat is, és egy lágy tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen hagyjuk kelni.
Miután megkelt, kinyújtjuk kb. 2 mm vékonyra. Nem szabad vastagra hagyni, mert akkor nem tudjuk majd formázni. Elméletileg 50x60 cm-es nagyságra kellene kinyújtani, de nem igazán számít, a lényeg, hogy vékony legyen. A hosszabbik oldal mentén 5 részre osztjuk, csíkokat vágunk. Megkenjük pizzaszósszal, de óvatosan, hogy csak a közepére kerüljön. A szalámit vagy a kolbászt apró darabokra vágjuk és ezt szórjuk a pizzakrémre. A csíkok két szélét és az egyik hosszabbik oldalát bevizezzük (de mindig egyszerre csak egyet), és ráhajtjuk a másik oldalát. Alaposan lenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, perec alakúra formázzuk. Amikor az összes pereccel készen vagyunk, letakarjuk egy konyharuhával. Begyújtjuk a sütőt, amíg melegszik, addig pihen a tészta. Majd megkenjük a perecek tetejét a jól felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben, 220 fokon piros sütjük kb. 20-25 perc alatt.