Pizzacsiga
Pizzacsiga
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • pizzakrém - 1 darab
    • paradicsomlé - 1 dl
    • bazsalikom - 1 darab
    • oregánó - 1 darab
    • liszt - 2 evőkanál

    A tésztához

    • liszt - 40 dekagramm
    • élesztő - 2 dekagramm
    • só - 1 kávéskanál
    • olaj - 4 kávéskanál
    • tojás - 1 darab
    • langyos tej - 2.5 dl

    Elkészítés:

    1. A lisztben jól elvegyítjük az élesztőt. A többi hozzávalót a megadott sorrendben hozzáadjuk és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dolgozzuk össze. Lefedve, meleg helyen kelni hagyjuk, amíg a kétszeresére nő. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formáljuk és kb. 7 mm vastag négyszöggé nyújtjuk. Rákenjük a paradicsomszószt és megszórjuk a sajttal. A tésztát feltekerjük, egyenletesen 50 cm hosszúra kihúzzuk és csiga alakban feltekerjük. A pizzacsigát egy Ramával kikent tepsibe helyezzük és egy csatos tortaforma (28 cm átmérőjű) Ramával megkent oldalával körbekerítjük. Meleg helyen 35 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó felébe toljuk és a tésztát megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve), légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve), gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve). Sütési idő: kb. 40 perc.