Pizza del Sole
Pizza del Sole
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • oregánó - dekagramm
  • olaj - 1 dl
  • cukor - 1 dekagramm
  • liszt - 60 dekagramm
  • olíva olaj - dl
  • csiperke gomba - 20 dekagramm
  • paprika - 10 dekagramm
  • só - 1 dekagramm
  • bazsalikom - dekagramm
  • szalámi - 10 dekagramm
  • gépsonka - 10 dekagramm
  • mozzarella sajt - 40 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • csirkesonka - 10 dekagramm
  • sűrű paradicsomlé - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A cukrot felolvasztjuk 1 dl vízben, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sót ,az élesztőt , az olajat a liszthez adjuk , és 3 dl meleg vízzel alaposan összedolgozzuk. A tésztát lefedve, meleg helyeken kelesztjük .
  2. A mozzarellát lereszeljük, a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük, paprikát felcsíkozzuk, a szalámit is feldaraboljuk. A szósz elkészítéséhez az összes hozzávalót összekeverjük a a paradicsomsűrítménnyel.
  3. A kelt tésztából 3 cipót formázunk, gyúródeszkán 6-7 mm vékonyra nyújtjuk, majd pizza (kerek) tepsibe tesszük (3 pizzára elég). Sütőt előmelegítjük.
  4. A pizzalapot megöntözzük a paradicsomszósszal,megszórjuk mozzarellával, gombával, ráhelyezzük a csirke- és gépsonka szeleteket, a szalámit és a paprikacsíkokat. Ezután forró sütőbe tesszük 10 percre.
  5. Kivesszük a tepsiből, pizzatányérra helyezzük, és tésztametélővel szeleteljük.