Feltöltve:

Pityókos, diós sütemény

timer 85
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tortabevonó10 dekagramm
tej2 evőkanál
baracklekvár10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
rum1 dl
tojás4 darab
vágott dió12 dekagramm
darált dió20 dekagramm
finomliszt7 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaópor1 evőkanál
kristálycukor25 dekagramm
Ráma15 dekagramm

krem

Ráma20 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tej1 dl
csokoládés pudingpor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A Ramát kikeverjük 15 dkg porcukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a tojások felvert habját. A masszát Ramával kikent és liszttel megszórt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral. Utána az őrölt diót 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, pici tejjel elkeverjük és hozzáadjuk a rumot. A masszát rákenjük a lekvárral megkent tésztára. A tetejére tortabevonóból csokoládémázat készítünk. Ha a teteje megdermedt, tetszés szerinti kockákra, vagy szeletekre vágjuk. Krém: a Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a főzés nélküli csokoládés pudingport kikeverjük a hideg tejjel. A két masszát összekeverjük és a csokis krémet a tésztára kenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem