Feltöltve:

Pitetorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt25 dekagramm
tojás1 darab
Ráma12.5 dekagramm
cukor6 dekagramm
1 csipetnyi

Töltelék

savanykás alma2 kilogramm
cukor (az alma savanyúságától függően)20 dekagramm
citrom leve1 darab
őrölt fahéj1 kávéskanál

Tetejére

tojásfehérje2 darab
cukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, amivel egyenletesen-vékonyan kibélelünk egy kapcsos tortaformát, (az oldalár is jusson). Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és durva reszelőn lereszeljük. Közben folyamatosan csepegtetjük rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg túlságosan. A reszelt almához hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, rövid ideig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a keletkezett levet. A tölteléket egyenletesen elterítjük a tésztával kibélelt tortaformában, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral letakarva 35-40 percig sütjük. Amíg a torta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A tortát kivesszük a sütőből, rákenjük a tojáshabot, azután a hőfokot 130 fokra mérsékelve újabb kb. 40 percig sütjük, amíg a hab szép színt kap a tetején.


Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem