Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
---|---|
víz | 2 dl |
paradicsom | 3 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
olívaolaj | 1 evőkanál |
olaj | 1 dl |
fokhagymagerezd | 2 darab |
paprika | 2 darab |
zöldhagyma | 3 darab |
só | 3 teáskanál |
citrom | 1 darab |
pirospaprika | 2 csipetnyi |
retek | 4 darab |
krumpli | 1 kilogramm |
zöldsaláta | 1 darab |
pisztráng | 4 darab |
Pisztráng vitaminsalátával és hagymás burgonyával a Főételek kategóriában
A pisztrángot megmossuk, kettévágjuk és kitisztítjuk, megkenjük sóval. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük a nagyon apróra vágott fokhagymával. Öntünk belőle a pisztráng alá, amit egy tűzálló tálba helyezünk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az egyik citrom kifacsart levével, majd a másikat karikákra vágva rátesszük, felöntjük egy kis vízzel és lefóliázva a sütőbe toljuk, ahol 250 fokon 30 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig, hogy jó ropogós legyen.
A krumplit ezalatt feltesszük főni héjastul és nagy lángon főzzük, amíg puha nem lesz. Utána a vizet leöntjük, a krumplit megpucoljuk a héjától, feldaraboljuk és apróra vágott hagymát alá pirítva egy deci forró olajon hamar átsütjük. Sózzuk és pirospaprikával is megszórjuk.
A salátához a zöldségeket megmossuk, felvagdossuk, felkarikázzuk. A zöldsaláta levélkéit kézzel tépkedjük apróra. Megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, rászórjuk a friss kaprot és jól összekeverjük. Ha a pisztráng, a krumpli és a saláta is kész, frissen kínáljuk.