Piskótatekercs torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • sütőpor - 0.5 csomag
    • víz - 1 evőkanál
    • liszt - 5 evőkanál
    • cukor - 5 evőkanál
    • tojás - 5 darab

    krem

    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • mascarpone sajt - 1 doboz
    • forró víz - 4 evőkanál

    Elkészítés:

    1. 5 tojásból piskótát sütünk (lehet kakaósat is), feltekerjük konyharuhába, és hagyjuk kihűlni. Az a jó, ha lapos a piskóta. Ha kihűlt, kihajtjuk, és megkenjük lekvárral. 8 egyenlő csíkra vágjuk, legegyszerűbb, ha először felezzük, azokat is megfelezzük, és még egyszer megfelezzük, így kapunk nyolc egyenlő csíkot. Az első csíkot feltekerjük, a többit pedig köré tekerjük egyenként. Végül az egészet körbekenjük a krémmel, és gyümölccsel, vagy télen befőttel díszítjük. Két-három órára a hűtőbe tesszük, azután fogyasztható. Hamar elkészül, és nagyon finom!