Piskótatekercs torta a Desszertek kategóriában
A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, vagy vékonyan megkenjük Ramával. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megkenjük a lekvárral, majd ismét összetekerjük és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe. Felszeleteljük, és egy kerek tálat szépen kirakunk vele úgy, hogy az alján és az oldalán is jó szorosan legyen. Ekkor megkenjük a fahéjas pudinggal. Jöhet még egy sor piskótaszelet és megint puding, egészen addig, míg el nem fogy. A teteje jó, ha piskótával fejeződik be. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd egy tálcára borítjuk és felszeleteljük.