Feltöltve:

Piskótatekercs torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

sárgabarackdzsem1 kevés
főzős vaníliapuding (de lehet házi puding is, az sokkal finomabb)1 csomag
fahéj1 kis

A piskótához

tojássárgája5 darab
tojásfehérje5 darab
kristálycukor5 evőkanál
liszt5 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag

Piskótatekercs torta a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, vagy vékonyan megkenjük Ramával. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megkenjük a lekvárral, majd ismét összetekerjük és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe. Felszeleteljük, és egy kerek tálat szépen kirakunk vele úgy, hogy az alján és az oldalán is jó szorosan legyen. Ekkor megkenjük a fahéjas pudinggal. Jöhet még egy sor piskótaszelet és megint puding, egészen addig, míg el nem fogy. A teteje jó, ha piskótával fejeződik be. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd egy tálcára borítjuk és felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem