Feltöltve:

Piskótatekercs

timer 30
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

tojás6 darab
liszt120 gramm
kristálycukor120 gramm
porcukor a szóráshoz
lekvár a töltelékhez

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojásokat válasszuk szét. A lisztet szitáljuk át.

  2. 2. lépés

    A tojások sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra. Ha szépen kivilágosodik és a térfogata legalább a duplájára nő, akkor jó.

  3. 3. lépés

    A fehérjét robotgéppel lassan kezdjük el habbá verni. Amikor már fehér, apránként adagoljuk hozzá a maradék cukrot, és verjük kemény habbá. A robotgépet tegyük félre, és egy spatulával dolgozzunk tovább. A tojásfehérje habjába ezzel forgassuk bele a cukros tojássárgát és az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a levegőt ne keverjük ki belőle.

  4. 4. lépés

    A masszát öntsük a tepsibe, és oszlassuk el benne, kb. 1-1,5 cm vastagságban. Süssük 180 °C-os sütőben 10-12 percig, amig szép aranybarna nem lesz. Akkor jó, ha az ujjunkkal benyomjuk, és a tészta visszaugrik.

  5. 5. lépés

    Azonnal borítsuk egy porcukorral megszórt tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra. Húzzuk le róla a sütőpapírt, amin sütöttük, majd helyezzük is vissza, és még így melegen tekerjük fel a két sütőpapírral együtt a hosszabbik oldalánál. Így hagyjuk kihűlni.

  6. 6. lépés

    Ha kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg ízlés szerint lekvárral. Tekerjük fel szorosan és hagyjuk picit pihenni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Mézes-gyömbéres sütemény

timer 110"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kozák kocka

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1

Piskótatekercs

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2

Meggyes mákos

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 16