eperszem díszítésnek | 1 pár szem |
kész piskótatekercs (vagy 6 tojásból vékony piskótát sütünk, negyedét levágjuk, és a maradékot feltekerjük) | 1 darab |
eperdzsem (vagy más ízű) | 6 evőkanál |
tej | 4 dl |
cukor | 4 evőkanál |
túró | 25 dekagramm |
eper ízű pudingpor | 1 csomag |
zselatin (kevés tejben feloldva) | 1 kis |
A pudingporból a tejjel, cukorral sűrű pudingot főzünk. A túrót átturmixoljuk kevés tejben elkevert (melegített) zselatinnal, 3 evőkanál dzsemmel összekeverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A maradék dzsemmel megkenjük a piskótatekercset. A tekercset vékonyra szeleteljük, kibélelünk vele egy félgömb alakú tálat, belesimítjuk a túrós pudingot, és a levágott piskótával befedjük, majd jól kihűtjük. Utána tálcára borítjuk, eperszemekkel díszítjük. Tehetünk rá tejszínhabrózsákat is.
Hozzászólások