Pirított pulykamell gyömbéres citrusmártásban
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • olaj - 1 evőkanál
  • méz - 1 teáskanál
  • narancs - 4 darab
  • kukoricaliszt - 2 teáskanál
  • pulykamell - 800 gramm
  • reszelt gyömbér - 2 teáskanál
  • grapefruit - 1 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Szeleteljük fel a pulykamellet 8 szeletre. Szórjuk meg csirkés Delikáttal mindkét oldalukat, majd forgassuk meg egy kevés kukoricalisztben is őket.
  2. Közben csavarjunk ki 3 db narancsot. A negyedik narancsot hámozzuk meg alaposan (ne maradjon rajta fehér rész) és vágjuk ki a gerezdeket belőle a hártyák mentén. Egy éles késsel végezzük ezt úgy, hogy a gerezdeken ne maradjon hártya, mindig a hártyák belső oldalán vágjuk be a gerezdeket. Hasonlóan hámozzuk meg és vágjuk ki a gerezdjeit a grapefruitnak is.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a pulykamell szeletek mindkét oldalát kb. 4-5 perc alatt. Majd vegyük ki a hússzeleteket és tegyük őket félre.
  4. Ezután öntsük a serpenyőbe a kifacsart narancsok levét, adjuk hozzá a mézet és a frissen reszelt gyömbért is. A maradék kukoricalisztet keverjük el egy kevés vízben, majd adjuk azt is a mártáshoz. Forraljuk jól össze. Adjuk hozzá a gyümölcs gerezdeket.
  5. Majd tegyük vissza rá egy percre a pulykamell szeleteket is. és forraljuk össze egy kicsit a szósszal. Az édeskés-savanykás szósz egy kicsit ragacsos lesz. Tálaljuk a pulykamellet barna rizzsel és bébi spenóttal, vagy más salátával. Szórjuk meg tálalás előtt friss petrezselyem zölddel.