Pirított pulykamell gyömbéres citrusmártásban a Főételek kategóriában
Szeleteljük fel a pulykamellet 8 szeletre. Szórjuk meg csirkés Delikáttal mindkét oldalukat, majd forgassuk meg egy kevés kukoricalisztben is őket.
Közben csavarjunk ki 3 db narancsot. A negyedik narancsot hámozzuk meg alaposan (ne maradjon rajta fehér rész) és vágjuk ki a gerezdeket belőle a hártyák mentén. Egy éles késsel végezzük ezt úgy, hogy a gerezdeken ne maradjon hártya, mindig a hártyák belső oldalán vágjuk be a gerezdeket. Hasonlóan hámozzuk meg és vágjuk ki a gerezdjeit a grapefruitnak is.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a pulykamell szeletek mindkét oldalát kb. 4-5 perc alatt. Majd vegyük ki a hússzeleteket és tegyük őket félre.
Ezután öntsük a serpenyőbe a kifacsart narancsok levét, adjuk hozzá a mézet és a frissen reszelt gyömbért is. A maradék kukoricalisztet keverjük el egy kevés vízben, majd adjuk azt is a mártáshoz. Forraljuk jól össze. Adjuk hozzá a gyümölcs gerezdeket.
Majd tegyük vissza rá egy percre a pulykamell szeleteket is. és forraljuk össze egy kicsit a szósszal. Az édeskés-savanykás szósz egy kicsit ragacsos lesz.
Tálaljuk a pulykamellet barna rizzsel és bébi spenóttal, vagy más salátával. Szórjuk meg tálalás előtt friss petrezselyem zölddel.