Feltöltve:

Pirított Polenta paradicsomos húsgombócokkal

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A polenta, vagy másnéven puliszka, egy könnyű és egészséges fogás, amely nagyszerű köretként szolgálhat, de akár magában is fogyasztható. A polenta kukoricalisztből készül és már évszázadok óta közkedvelt a szászoknál, románoknál, bolgároknál, ukránoknál, de még az olaszoknál is, mivel sokféleképpen lehet felhasználni és igazán olcsó hozzávaló. Sokrétű felhasználásának köszönhetően minden étkezésnél készíthetünk belőle valami finomságot. Reggelire fogyaszthatjuk a potentát kásaként, melyet tejjel vagy vízzel is elkészíthetünk és egy kis lekvárral ízesíthetünk. Igazán finom szilvalekvárral, ezért érdemes kipróbálni, ha van a kamrában. Ebédre is kiváló fogásokat készíthetünk polentával, melyek nem csak olcsók, de könnyen az asztalra varázsolhatjuk őket. Adjunk a polentához túrót és szalonnát, esetleg rétegeljük a maradék pörkölttel vagy tálaljuk köretként sültekhez. Igazán látványos finomságokat készíthetünk, ha rétegeljük a polentát pörkölttel, majd tejfölt és sajtot rakunk a tetejére és kisütjük a sütőben. A vállalkozó kedvűeknek pedig a zöldséges polenta pizzát ajánljuk, amely tökéletes és egészséges finomság gyerekek számára is! Desszertnek is kiválóan alkalmas, készíthetünk édes polenta pudingot vagy tortákat is sült polenta felhasználásával. Bár a polenta majdhogynem feledésbe merült, újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elmúlt években. Nagy előnye még, hogy egészséges, kalóriaszegény és glutént sem tartalmaz, így a diétázók, a reformkonyha kedvelői és még gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Forraljunk fel 6dl vizet, ízesítsük 2 tk Delikáttal, majd lassan, habverővel folyamatosan keveregetve, öntsük hozzá a kukoricadarát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük 25-30 percig. Húzzuk félre a tűzről, keverjük hozzá a reszelt parmezánt és a Rama Vajas Íz felét.

  2. 2. lépés

    Folpakkal borított tálcára terítsük szét, kb. 1-1,5 cm vastagon. Hagyjuk hűlni.

  3. 3. lépés

    A darált húst keverjük el a Knorr Bologani alappal, nedves kézzel formázzunk belőle kis, ping-pong labdányi gombócokat.

  4. 4. lépés

    Pirítsuk körbe a gombócokat forró oliva olajon, öntsük hozzá a paradicsom konzervet, kevés hideg vízzel öblítsük ki a dobozt, azt is öntsük hozzá. Adjuk hozzá a leveskockát, lassú tűzön, időnként megkeverve, fedő alatt főzzük 15 percig.

  5. 5. lépés

    A kihűlt polentát vágjuk téglalapokra. Olvasszuk fel a maradék Rama Vajas Ízt ls a polenta lapok mindkét oldalát pirítsuk át, oldalanként kb. 2-2 perc alatt.

  6. 6. lépés

    A bazsalikomleveleket vágjuk apróra, adjuk a paradicsomos szószhoz, tálaljuk a pirított polenta szeletekkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Szaftos húspogácsák

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Krumplis fasírt

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 2

Paradicsomos húsgombóc

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 16