Pirított kínai saláta
Pirított kínai saláta
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • paprika - 1 darab
  • szezámolaj - 2 teáskanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • kínai kel - 1 darab
  • szója szósz - 3 evőkanál
  • Kínai Pirított Csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A hagymát vágjuk vékony fél karikákra, a paprikát és a kínai kelt vékony csíkokra. Egy nagyobb serpenyőt vagy wok-ot hevítsünk fel, öntsük bele az olajat, és azonnal adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, hogy rögtön pirulni kezdjenek.
  2. 1-2 perc erős pirítás után adjuk hozzá a kínai kelt is, forgassuk össze, röviden pirítsuk.
  3. A Kínai Pirított Csirke Rafinériát keverjük el 1 dl hideg vízben, öntsük a zöldségekhez és alacsony lángon, kevergetve pároljuk további 3-5 percig.
  4. Tegyük egy salátás tálba, és ízlés szerint spricceljük meg szójaszósszal és szezámolajjal. Hagyjuk kihűlni! Kínálhatjuk önálló ételként is, de kiváló körete lehet natúr sült húsoknak is.