Pirított gombás rizs
Pirított gombás rizs
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person7 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 2 csipetnyi
  • rizs - 50 dekagramm
  • só - 2 csipetnyi
  • csiperkegomba konzerv - 23 dekagramm

Elkészítés:

  1. A gombát egy szűrőben lecsöpögtetjük
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk és egy kevés margarinon üvegesre pirítjuk.
  3. Ráöntjük a gomba szeleteket, sózzuk, borsozzuk és kb 0,5 dl vízzel felöntve, fedő alatt 15 percig pároljuk.
  4. A fedőt levéve még pár percig pirítjuk.
  5. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  6. A gombát a rizshez keverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.