Pirított csirkemell saláta medvehagymával és zöldségekkel
Pirított csirkemell saláta medvehagymával és zöldségekkel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 4 darab
  • Knorr Kerti zöldfűszeres salátaöntet - 1 csomag
  • kisebb lilahagyma - 2 darab
  • olíva olaj (a pácoláshoz) - 3 evőkanál
  • medvehagyma (egy kisebb maréknyi) - 25 gramm
  • kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika) - 2 darab
  • paradicsom (közepes) - 2 darab
  • kígyóuborka (egy kisebb) - 200 gramm
  • friss lilakáposzta - 10 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Vágjuk a csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra. Az olívaolajjal elkevert Knorr fűszerkeverékben pácoljuk be és tegyük félre kb. 15 percre. (Természetesen hosszabb ideig is pácolhatjuk.)
  2. Ezalatt készítsük elő a zöldségeket. A kígyóuborkát hámozzuk meg és hosszában vágjuk félbe, majd a feleket is félbe és vágjuk ki a magokat. Majd vágjuk föl az uborkacsíkokat 2-3 cm-es darabokra. A paradicsomot mossuk meg és daraboljuk fel. A kápiípaprikát csumázzuk ki és kockázzuk fel. A lilakáposztát vágjuk csíkokra. A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk szeletekre.
  3. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és a csirkét pirítsuk meg rajta 2 percig. (Nem kell plusz olaj, a pácban lévő mennyiség elegendő). Keverjük hozzá a lilahagymát, majd a kápia paprikát is. Pirítsuk tovább még kb. 8-10 percet, amíg kész nem lesz. Közben mossuk meg a medvehagyma leveleket és vágjuk apróra. Szórjuk meg vele a csirkét mielőtt készen lennénk és forgassuk át vele egy párszor.
  4. Készítsük el az öntetet a csomagoláson lévő útmutató szerint. A széttépkedett salátaleveleket, a lilakáposztát, a paradicsomot és az uborkát tegyük egy salátás tálba és keverjük át az öntettel együtt.
  5. Helyezzük a salátát a tányérokra, a tetejére pedig halmozzuk a meleg csirkét a pirított zöldségekkel és medvehagymával. Ízlés szerint szórjuk meg frissen őrölt feketeborssal és még egy kis frissen aprított medvehagymával.