csirkemell filé | 4 darab |
---|---|
Knorr Kerti zöldfűszeres salátaöntet | 1 csomag |
kisebb lilahagyma | 2 darab |
olíva olaj (a pácoláshoz) | 3 evőkanál |
medvehagyma (egy kisebb maréknyi) | 25 gramm |
kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika) | 2 darab |
paradicsom (közepes) | 2 darab |
kígyóuborka (egy kisebb) | 200 gramm |
friss lilakáposzta | 10 dekagramm |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 csomag |
Pirított csirkemell saláta medvehagymával és zöldségekkel a Főételek kategóriában
Vágjuk a csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra. Az olívaolajjal elkevert Knorr fűszerkeverékben pácoljuk be és tegyük félre kb. 15 percre. (Természetesen hosszabb ideig is pácolhatjuk.)
Ezalatt készítsük elő a zöldségeket. A kígyóuborkát hámozzuk meg és hosszában vágjuk félbe, majd a feleket is félbe és vágjuk ki a magokat. Majd vágjuk föl az uborkacsíkokat 2-3 cm-es darabokra. A paradicsomot mossuk meg és daraboljuk fel. A kápiípaprikát csumázzuk ki és kockázzuk fel. A lilakáposztát vágjuk csíkokra. A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk szeletekre.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és a csirkét pirítsuk meg rajta 2 percig. (Nem kell plusz olaj, a pácban lévő mennyiség elegendő). Keverjük hozzá a lilahagymát, majd a kápia paprikát is. Pirítsuk tovább még kb. 8-10 percet, amíg kész nem lesz. Közben mossuk meg a medvehagyma leveleket és vágjuk apróra. Szórjuk meg vele a csirkét mielőtt készen lennénk és forgassuk át vele egy párszor.
Készítsük el az öntetet a csomagoláson lévő útmutató szerint. A széttépkedett salátaleveleket, a lilakáposztát, a paradicsomot és az uborkát tegyük egy salátás tálba és keverjük át az öntettel együtt.
Helyezzük a salátát a tányérokra, a tetejére pedig halmozzuk a meleg csirkét a pirított zöldségekkel és medvehagymával. Ízlés szerint szórjuk meg frissen őrölt feketeborssal és még egy kis frissen aprított medvehagymával.