Pirított csirkemell csíkok spárgával és pisztáciával
Pirított csirkemell csíkok spárgával és pisztáciával
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 1 darab
  • csirkemell filé - 500 gramm
  • szezámolaj - 2 evőkanál
  • gyömbér - 5 cm
  • fehérbor ecet - 1 evőkanál
  • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 1 darab
  • friss spárga - 1 csokor
  • tisztított pisztácia - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk finomra a kimagozott chilit. Reszeljük le a gyömbért. Vágjuk vékony csíkokra a csirkemellet. Tisztítsuk meg a spárgát, majd vágjuk 4-5 cm-es darabokra. Keverjük össze a szezám olajat, az ecetet és a chilit.
  2. Forrósítsunk fel 2 ek olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a spárgát és pirítsuk meg 2 perc alatt. Majd adjuk hozzá a csirkecsíkokat és pirítsuk további 5 percig.
  3. Adjuk hozzá a levesalapot, és a gyömbéres, chilis, olajos mixet. Főzzük 3 percig. Végül szórjuk meg a pisztáciával. Tálaljuk azonnal.