Pirított csirkemáj milánói módra
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • konyak - 1 teáskanál
  • vörösbor - 2 evőkanál
  • gomba - 15 dekagramm
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 2 darab
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • csirkemáj - 40 dekagramm
  • morzsolt kakukkfű - 1 csipetnyi
  • KNORR olasz Villámpác - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A megtisztított, nagyon apróra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, és kockákra vágott gombát, és fedő nélkül pár percig pirítjuk. Ezután beletesszük a hámozott, felszeletelt paradicsomot és az összes fűszert.
  2. Addig pirítjuk, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ezután hozzáadjuk az ugyancsak kockákra aprított csirkemájat és az ízbombát szétmorzsolva. Állandó keverés közben a máj fehéredéséig sütjük. Majd aláöntjük a bort, a konyakot és a 3 dl hideg vízzel elkevert KNORR milánói alapot. Jól kiforraljuk, finomra vágott zeller zölddel meghintjük.