Pirított csirkemáj, főtt burgonyával
Pirított csirkemáj, főtt burgonyával
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • burgonya - 14 darab
  • paprika - 1 evőkanál
  • kömény - 1 teáskanál
  • só - csipetnyi
  • csirkemáj - 1 kilogramm
  • étolaj - 2 dl
  • Univer gulyáskrém - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A májat áztassuk be vízbe. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük fel. Tegyük bele egy edénybe az étolajat, adjuk hozzá a hagymát, hámozzuk meg a megmosott paradicsomot és kockázzuk bele. Picit sózzuk meg és fedő alatt lassú tűzön kezdjük párolni.
  2. A májat tegyük bele tésztaszűrőbe, hogy jól lecsöpöghessen.
  3. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk hasábokra és tegyük fel sós vízbe főni. Adjuk hozzá az őrölt köményt is.
  4. Amikor a hagymánk már puha, adjuk hozzá a lecsöpögtetett májat és nagyobb lángon, vigyázva hogy a hagyma ne égjen meg, pirítsuk meg a májat. Vizet ne adjunk hozzá. Amikor már puha, vegyük le a tűzről és akkor adjuk hozzá az őrölt paprikát, valamint a gulyáskrémet. Keverjük össze, de vigyázzunk, hogy a máj ne törjön össze. Egy-két percre tegyük vissza még a tűzre, de a paprikára vigyázzunk, mert könnyen megég és keserű lesz az ételünk. A burgonyát szűrjük le.