Feltöltve:

Pirított csirkemáj, főtt burgonyával

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
vöröshagyma3 darab
bors1 teáskanál
burgonya14 darab
paprika1 evőkanál
kömény1 teáskanál
csipetnyi
csirkemáj1 kilogramm
étolaj2 dl
Univer gulyáskrém1 teáskanál

Pirított csirkemáj, főtt burgonyával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A májat áztassuk be vízbe. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük fel. Tegyük bele egy edénybe az étolajat, adjuk hozzá a hagymát, hámozzuk meg a megmosott paradicsomot és kockázzuk bele. Picit sózzuk meg és fedő alatt lassú tűzön kezdjük párolni.

2. lépés

A májat tegyük bele tésztaszűrőbe, hogy jól lecsöpöghessen.

3. lépés

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk hasábokra és tegyük fel sós vízbe főni. Adjuk hozzá az őrölt köményt is.

4. lépés

Amikor a hagymánk már puha, adjuk hozzá a lecsöpögtetett májat és nagyobb lángon, vigyázva hogy a hagyma ne égjen meg, pirítsuk meg a májat. Vizet ne adjunk hozzá. Amikor már puha, vegyük le a tűzről és akkor adjuk hozzá az őrölt paprikát, valamint a gulyáskrémet. Keverjük össze, de vigyázzunk, hogy a máj ne törjön össze. Egy-két percre tegyük vissza még a tűzre, de a paprikára vigyázzunk, mert könnyen megég és keserű lesz az ételünk.
A burgonyát szűrjük le.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem