Pirított csirkecombok baconnel és salottával
Pirított csirkecombok baconnel és salottával
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • egész csirkecomb - 4 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • kisebb salotta hagyma - 12 darab
  • bacon - 50 gramm
  • zellerszár - 2 darab
  • kukoricaliszt - 1 evőkanál
  • tejszín - 50 milliliter
  • friss petrezselyem zöld - 1 marék

Elkészítés:

  1. Forrósítsuk fel a sütőt 180°C-ra. Vágjuk ketté, alsó- és felső combokra az egész csirkecombokat. Hámozzuk meg a salotta hagymákat, de hagyjuk őket egészben. Kockázzuk fel a bacont, szeleteljük fel a zellerszárat. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a csirkecombokat rajta. Tegyük egy sütőtálba ezután őket. Pirítsuk meg a bacont és a hagymákat is, majd tegyük a csirke mellé.
  2. Oldjuk fel a leveskockát fél liter vízben. Öntsük a csirkére, majd adjuk hozzá a zellert. Fedjük le a tálat, majd készítsük el a sütőben az ételt 50-60 perc alatt.
  3. Keverjük ki a keményítőt 1-2 ek vízzel, majd keverjük a csirkéhez. Tegyük vissza 5 percre a sütőbe. Tálalás előtt keverjünk még hozzá tejszínt és szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.