Feltöltve:

Pirított csirkecombok baconnel és salottával

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olíva olaj2 evőkanál
egész csirkecomb4 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
kisebb salotta hagyma12 darab
bacon50 gramm
zellerszár2 darab
kukoricaliszt1 evőkanál
tejszín50 milliliter
friss petrezselyem zöld1 marék

Tipp: Adjunk hozzá más zöldségeket is, pl. répát, pasztinákot, zöldborsót. Esetleg víz helyett oldjuk fel a leveskockát darabolt paradicsom konzervben.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Forrósítsuk fel a sütőt 180°C-ra. Vágjuk ketté, alsó- és felső combokra az egész csirkecombokat. Hámozzuk meg a salotta hagymákat, de hagyjuk őket egészben. Kockázzuk fel a bacont, szeleteljük fel a zellerszárat. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a csirkecombokat rajta. Tegyük egy sütőtálba ezután őket. Pirítsuk meg a bacont és a hagymákat is, majd tegyük a csirke mellé.

  2. 2. lépés

    Oldjuk fel a leveskockát fél liter vízben. Öntsük a csirkére, majd adjuk hozzá a zellert. Fedjük le a tálat, majd készítsük el a sütőben az ételt 50-60 perc alatt.

  3. 3. lépés

    Keverjük ki a keményítőt 1-2 ek vízzel, majd keverjük a csirkéhez. Tegyük vissza 5 percre a sütőbe. Tálalás előtt keverjünk még hozzá tejszínt és szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek