Pirított borjúhús spárgával és sajtos hollandi mártással
Pirított borjúhús spárgával és sajtos hollandi mártással
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • cukor - 1 csipetnyi
  • só - 1 csipetnyi
  • spárga - 1 kilogramm
  • borjúhús - 4 szelet
  • gouda sajt - 150 gramm
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A spárgát meghámozzuk és a fás végeit levágjuk. A héját és a levágott részeket 250 ml hideg vízben felforraljuk, és alacsony hőfokon lefedve 15 percig főzzük.
  2. A spárgavizet leszűrjük, és újra felforraljuk. A spárgát kevés sóval és cukorral a sprágavízbe rakjuk, és 5 percig főzzük.
  3. A borjúszeleteket besózzuk, és egy nagy serpenyőben forró olajban mindkét oldalukat röviden megsütjük.
  4. A spárgát kivesszük, a 125 ml spárgavizet hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, közben fokozatosan adjuk hozzá a lereszelt sajtot.
  5. 2-2 szelet húst helyezünk a tányérokra. A spárgát a hússzeletekhez adjuk, majd a sajtos hollandi mártást ráöntjük. Egy kevés frissen őrölt borsot szórunk rá.