Feltöltve:

Piramisu – avagy a jó tiramisu receptje

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás10 darab
cukor10 evőkanál
rétesliszt10 evőkanál
Ráma1 darab

A krémhez

Gála vagy Aranka vanília krémpor2 csomag
natúr vajkrém (250 g)2 doboz
sütőrum2 dl
lefőzött kávé2 dl
Holland vagy szerencsi kakaópor1 kevés
tej1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A szokásos módon piskótát készítünk: vagy 2 db öttojásosat vagy egy 10 tojásosat, amit később kettévágunk. A piskótának kb. 20 perc a sütési ideje, ha az első módon cselekszünk.

2. lépés

A vajkrémet összekeverjük a krémporokkal. Kevés tejjel lazítjuk.

3. lépés

A kávét és a rumot összeöntöm és jól meglocsolom a piskótákat.
Közepére belekenem a krém felét, és egymásra fordítom őket. A piskóta tetejét is megkenem a krémmel, és bőven megszitálom a kakaóporral.
Tejszínhabbal tálalom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem