Pinacolada pitetorta
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • cukor - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • tej - 1 kevés
    • tejcsokoládé apróra várgva - 1 adag

    A krémhez

    • vaníliás pugingpor - 1 csomag
    • tej - 1 darab
    • kókuszreszelék - 1 darab
    • ananászkonzerv - 1 darab
    • rum - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd egy fél órát hűtőben pihentetjük.
    2. Mialatt a tészta áll, elkészítjük a krémet. Az ananász levéből, a tejből és a kókuszreszelékből megfőzzük a pudingot. Az ananászokat pici darabokra vágjuk, majd ha kihűlt a krém, akkor hozzákeverjük.
    3. A tésztát elfelezzük. Az egyik részével kibélelünk egy tortaformát, meglocsoljuk rummal, majd ráöntjük a kókuszos-ananászos pudingot. Újra meglocsoljuk a rummal. A tészta másik felét kör alakúra nyújtjuk és rátesszük a krémre, majd megsütjük.