Feltöltve:

Pillecukor-mályvacukor

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor150 csapott mokkáskanál
víz50 milliliter
méz1 evőkanál
zselatin (3 evőkanál vízben feloldva)8 gramm
1 csipetnyi

A hempergetéshez

kukoricakeményítő1 evőkanál
porcukor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok 2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába teszek. Magas falú kisebb habverőedényt válasszunk. Én 1 literes, kerek, magas, műanyag fagyis dobozban csináltam. A habverő edénybe teszem a porzselatint, hozzáadok 3 evőkanál vizet, elkeverem, majd állni hagyom, (ekkor lehet hozzáadni az ételfestéket is). Egy kis lábasba teszem a cukrot, mézet és a vizet, felforralom, és még kis lángon forralom kb. 3-4 percet. A viszonylag hígabból sűrű, kristálytiszta szirupot kapok. Minden recept azt mondja, hogy a hőmérséklet legyen 260 C fok, de ne menjen fölé, ami kb. 126 Celsius fok. Én ezt úgy oldottam meg, hogy megvártam hogy jól forrjon, majd levettem a lángot, és így forralgattam.




Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem