Feltöltve:

Pillangó torta

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta 1.

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
liszt10 evőkanál

Tészta 2.

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
sütőpor0.25 csomag
liszt6 evőkanál

krem

vaníliás pudingpor2 kupica
tej4 dl
mascarpone50 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
tejszínhab3 dl
porcukor ízlés szerint1 adag

Díszítés

marcipán50 dekagramm
ételfesték1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta 1: a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd beledolgozzuk a tojássárgát, végül beleszórjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekeverjük és egy 35x30-as tepsiben megsütjük. Ez lesz a szárnya. Ebből ami megmarad az lesz a feje.

  2. 2. lépés

    Tészta 2: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak ezt őzgerinc formában sütjük meg. Ez lesz a pillangó közepe.

  3. 3. lépés

    Krém: a vaníliás pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Még melegen belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot. A növényi tejszínhab a legjobb hozzá. Ezzel megtöltjük a piskótát.

  4. 4. lépés

    Díszítés: a marcipánt kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a formázott lapokat, végül kifestjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem