Pikáns zöldbabfőzelék
Pikáns zöldbabfőzelék
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 3 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • babérlevél - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • zsír - 1 evőkanál
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • sárgahüvelyű zöldbab - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A babot tegyük fel kevés vízben főni. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, majd vegyük le a tűzről.
  2. Egy másik lábosban forrósítsuk fel a zsírt és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a lisztet és pirítsuk meg egy kicsit. Majd öntsük föl egy kis hideg vízzel és keverjük simára. Rántsuk be vele a főzeléket. Főzzük még kb. 5 percig.
  3. A végén ízesítsük citromlével, mustárral és még Delikáttal, ha szükséges. Keverjük hozzá a tejfölt is. Különlegessé tehetjük egy kis friss tárkonylevéllel is.