Pikáns tormás áfonya leves
Pikáns tormás áfonya leves
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • víz - 1.2 liter
  • tejföl - 1 darab
  • reszelt torma - 10 dekagramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • finomliszt - 1 evőkanál
  • fehér bor - 1 darab
  • vörösáfonya - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. Forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a Zöldségleves-kockát.
  2. Keverjük össze a vörösáfonyát a tormával és a margarinnal. Pár percig pároljuk az áfonyát a margarinon.
  3. Öntsük bele a levest. Főzzük kis lángon, lefedve kb. 25 percig.
  4. Ezután passzírozzuk át szűrőn.
  5. A lisztet keverjük össze a tejföllel. Adjuk a leveshez. Pár percig főzzük.
  6. Öntsük bele a bort, forraljuk fel és ízesítsük. A vörösáfonya levest tálaljuk azonnal, pirítóssal.