Pikáns töltött sütőtök - Görbe Pali konyhájából
Pikáns töltött sütőtök - Görbe Pali konyhájából
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • sütőtök - 1 darab
  • csirkemell - 300 gramm
  • alma - 1 darab
  • mozzarella sajt - 100 gramm
  • csemegekukorica - 30 gramm
  • zöldborsó - 30 gramm
  • koktélparadicsom - 100 gramm
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • só, bors, fokhagyma granulátum - 1 amennyit felvesz

Elkészítés:

  1. Az sütőtököt megmossuk, és kettévágjuk, majd kimagozzuk.
  2. A tepsit kibéleljük alufóliával, és egy kevés olívaolajat öntünk bele.
  3. A sütőtököt a tepsibe helyezzük, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és a 200°C-ra előmelegített sütőben elősütjük 20 perc alatt.
  4. Amíg sül, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk, és összekeverjük őket a fűszerekkel.
  5. Amikor látjuk, hogy a sütőtök kezd ráncosodni, kivesszük, és a benne felgyülemlett nedvességet kiöntjük belőle. Vigyázzunk, mert különösen forró tud lenni!
  6. Villával lyukasszuk ki az így kapott sütőtök csónakokat, hogy a továbbiakban a zöldségekből és a csirkéből származó nedvesség el tudja hagyni a formát.
  7. Amikor ezzel megvagyunk a tölteléknek szánt fűszerezett húst és zöldségeket tegyük bele a mélyedésekbe, majd mehet is vissza a sütőbe, immár 180 fokon amíg a sajt meg nem pirul.
  8. A sajtot opcionálisan tehetjük rá reszelve, vagy ahogyan én tettem, kockákra darabolva a töltelék közé.
  9. Mikor kihűlt, kanállal ehetjük is a héjából.

Sütéshez