Pikáns töltött dagadó
Pikáns töltött dagadó
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • majoránna - 1 teáskanál
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • csemege uborka - 100 gramm
  • gomba - 100 gramm
  • Globus Mustár tubus - 1 teáskanál
  • chili - 1 csipetnyi
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 csomag
  • csirkemáj - 100 gramm
  • zsömle - 3 darab
  • sertés dagadó - 600 gramm
  • vöröhagyma - 1 darab
  • Worchestershire szósz - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A felszúrt sertés dagadót szórjuk be fél tasak Knorr Grill fűszerkeverékkel úgy, hogy a belsejébe is jusson egy kicsi. A belsejébe szórjunk még morzsolt majorannát, hagyjuk állni 20-25 percig.
  2. A töltelékhez a hagymát vágjunk apróra, és az olajon pirítsuk meg.
  3. Dobjuk rá a felszeletelt gombát, ha levét elfőtte, a kis kockára vágott csirkemájat. Fűszerezzük a megmaradt fűszerkeverékkel.
  4. A 3 beáztatott, kinyomkodott zsemléhez keverjük hozzá a májas-gombás keveréket, a kis kockára vágott csemegeuborkát. Ha ha kicsit meghűlt a főtt tojás, vágjuk apróra azt is, és adjuk hozzá. Ízesítsük még Worchestershire szósszal, mustárral, és egy kis csipetnyi chilivel.
  5. Töltsük meg a masszával a dagadót, a nyitott végét tűzzük meg hústűvel. Enyhén olajozott tepsiben 170 C-ra előmelegített sütőben kevés vízzet aláöntve, fólia alatt süssük 1 órán keresztül. Majd a fóliát levéve kapcsoljuk a sütőt erősebb fokozatra, és pirítsuk még 10 percig saját levével időnként meglocsolva.
  6. Hagymás tört burgonyát, vagy majonézes salátát javaslunk köretként.