Pikáns tejfölös mustármártás
Pikáns tejfölös mustármártás
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • citrom leve - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • fehérbor - dl
  • Globus Mustár tubus - 1 evőkanál
  • barna cukor - 2 evőkanál
  • 12%-os tejföl - 1 dl
  • kis zeller - 8 darab

Elkészítés:

  1. Étolajon lepirítjuk a barna cukrot és a mustárt, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, zellert) és a Delikátot, lepirítjuk, ezután felöntjük a fehérborral és a vízzel.
  2. Hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt 5 percig főzzük.
  3. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a szószt.
  4. Hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és még egyszer felforraljuk.
  5. Ízesítjük pár csepp citromlével és roston sült csirke, pulyka vagy sertés szeletekhez tálaljuk.