víz | 1 liter |
---|---|
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 darab |
sárgarépa | 1 darab |
babérlevél | 1 darab |
citrom leve | 1 evőkanál |
fehérrépa | 1 darab |
Delikát ételízesítő | 2 teáskanál |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
fehérbor | dl |
Globus Mustár tubus | 1 evőkanál |
barna cukor | 2 evőkanál |
12%-os tejföl | 1 dl |
kis zeller | 8 darab |
Pikáns tejfölös mustármártás a Szószok kategóriában
Étolajon lepirítjuk a barna cukrot és a mustárt, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, zellert) és a Delikátot, lepirítjuk, ezután felöntjük a fehérborral és a vízzel.
Hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt 5 percig főzzük.
Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a szószt.
Hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és még egyszer felforraljuk.
Ízesítjük pár csepp citromlével és roston sült csirke, pulyka vagy sertés szeletekhez tálaljuk.