Pikáns szilvás csirke a Főételek kategóriában
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágod. Egy edényben csomómentesre kevered az olajat, fűszereket, keményítőt és tojásfehérjét. Belekevered a húst és fél órára hűtőbe teszed.
A hagymát, fokhagymát megpucolod és apróra vágod. A szilvákat megmosod, elfelezed és magozod.
Egy kevés olvasztott vajon karamellizáld a mézet, szórd rá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és dinsztelt puhára. Vörösborral felöntöd, hozzáadod a szilvát és a fűszereket. Só nem kell, helyette szójaszószt használj, ízlés szerint adj hozzá csilit. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve főzd, amíg a szilva teljesen szétfő. Az elfőtt levet borral pótold.
A húst forró olajon barnára pirítod és összeforgatod a szósszal, további 10-15 percig főződ.