Pikáns pulykacombok fehérborban sütve
Pikáns pulykacombok fehérborban sütve
  • timer130 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • majoránna - 1 teáskanál
  • olaj - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 8 darab
  • bazsalikom - 1 teáskanál
  • rozmaring - 1 teáskanál
  • félédes fehérbor - 2 dl
  • pulyka felsőcomb - 2 darab

Elkészítés:

  1. A combokat megtisztítjuk megmossuk. Beletűzdeljük a fokhagyma felét, besózzuk a combokat. A fűszereket, fűszervarázst egy kis tálba tesszük összekeverjük az olajjal majd a combokra öntjük. Lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Egy tepsibe helyezzük a combokat ráöntjük a páclevet, a tepsibe tesszük a maradék fokhagymát is. Felöntjük a fehérborral és alufólia alatt 220 fokon kb. 90 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Ha puha a hús eltávolítjuk a fóliát és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.