Pikáns penne
Pikáns penne
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • póréhagyma - 1 darab
  • kukorica - 1 darab
  • penne - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított hagymákat félkarikára vágjuk, enyhén megsózzuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát, az ízlés szerinti ételízesítőt, az őrölt köményt, a mustárt és az őrölt borsot. Fedő alatt elkezdjük párolni.
  2. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és a leszűrt kukoricával együtt a hagymás répához adjuk, majd az egészet puhára főzzük. Közben sós vízben megfőzzük a penne tésztát.
  3. Amikor a ragu megpuhult, hozzáadjuk a Carbonara alapot és felöntjük kb 2 dl vízzel. A megfőtt tésztát is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
  4. Egy kisebb, magasabb falú tepsibe öntjük.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 200 fokos sütőben kb fél órán keresztül sütjük.