Pikáns marhahús tekercsek
Pikáns marhahús tekercsek
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sovány marhahús - 400 gramm
  • bacon - 10 szelet
  • mustár - 2 evőkanál
  • savanyú uborka - 2 darab
  • hagyma - 2 darab
  • majoránna - 2 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • olaj a sütéshez - 100 milliliter
  • szegfűbors - darab
  • babérlevél - darab
  • bors - darab
  • víz - 400 milliliter
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk a marhát vékony szeletekre, majd helyezzük a szeleteket 2 folpack lap közé és verjük ki őket vékonyabbra.
  2. Szórjuk meg a hússzeleteket a fűszerkeverékkel belülről, majd kenjük meg mustárral is és szórjuk meg majorannával. Helyezzünk a szeletekre bacont, savanyú uborkát és pirított hagyma karikát. Tekerjük fel, majd tűzzük össze fogpiszkálóval a szeleteket.
  3. Mártsuk a tekercseket egy kis lisztbe, majd forró olajon egy lábosban süssük körbe őket. Majd öntsük föl 4 dl vízzel. Adjuk hozzá a pár szem szegfűborsot, 2 babérlevelet és borsot. Pároljuk kb. 30 percig, míg a hús teljesen puha nem lesz és a szósz be nem sűrűsödik kicsit. Adjunk hozzá egy marha húsleves alapot, főzzük még pár percig, hogy oldódjon föl a szószban. Tálaljuk rizzsel, vagy kölessel.