sovány marhahús | 400 gramm |
---|---|
bacon | 10 szelet |
mustár | 2 evőkanál |
savanyú uborka | 2 darab |
hagyma | 2 darab |
majoránna | 2 evőkanál |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
olaj a sütéshez | 100 milliliter |
szegfűbors | darab |
babérlevél | darab |
bors | darab |
víz | 400 milliliter |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
Pikáns marhahús tekercsek a Főételek kategóriában
Vágjuk a marhát vékony szeletekre, majd helyezzük a szeleteket 2 folpack lap közé és verjük ki őket vékonyabbra.
Szórjuk meg a hússzeleteket a fűszerkeverékkel belülről, majd kenjük meg mustárral is és szórjuk meg majorannával. Helyezzünk a szeletekre bacont, savanyú uborkát és pirított hagyma karikát. Tekerjük fel, majd tűzzük össze fogpiszkálóval a szeleteket.
Mártsuk a tekercseket egy kis lisztbe, majd forró olajon egy lábosban süssük körbe őket. Majd öntsük föl 4 dl vízzel. Adjuk hozzá a pár szem szegfűborsot, 2 babérlevelet és borsot. Pároljuk kb. 30 percig, míg a hús teljesen puha nem lesz és a szósz be nem sűrűsödik kicsit. Adjunk hozzá egy marha húsleves alapot, főzzük még pár percig, hogy oldódjon föl a szószban. Tálaljuk rizzsel, vagy kölessel.