Pikáns lencseleves
Pikáns lencseleves
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • sárgarépa - 1 darab
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • lencse - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb. 1,2 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, az ízlés szerint felvágott fehér és sárgarépát, a babérleveleket, sózzuk, majd kb. 40 perc alatt megfőzzük. Mustárral, kb. 1 evőkanálnyival és őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a leveshez keverjük. Hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felforraljuk és kész.